"Ръцете са инструмент на ума."

Баба Стоянка, 74 г.

Нашите баби

Най-голяма роля в създаването на шаловете имат нашите любими баби. Техният професионален опит е по-голям от личния ни жизнен цикъл, енергията им е безгранична, а непукизмът им към забързания, модерен начин на живот – завиден. Именно заради богатото си CV, те дават нищо по-малко от най-доброто от себе си. Но не защото „трябва“, а защото искат. Разбира се, бабите, които творят в Plet, получават достойно и честно заплащане на труда си, с което ние желаем да ги подкрепим. За всяка една от тях плетенето е удоволствие, разтоварване и страст. 

Нашите баби, освен всичко, са претенциозни. Те настояват за гъвкаво работно време, възможност за творческа изява, осигуряване на най-добрите материални условия за извършване на труда и стопроцентов „хоум офис“. Накратко – те са еманацията на това, което днес разбираме под думата „фрийлансър“. И най-вече - правят това, което обичат.


Като за начало всяка една от тях работи предимно есента и зимата, когато я е налегнала скуката. Разтопи ли се снегът, шансът да ги накараме да плетат рязко намалява. Те стават твърде заети с ръководеното на собствените си лични и бизнес проекти – разкопаването на бъдещите зеленчукови лехи, съживяването на овощните дръвчета и грижите за всички онези новородили се зайчета, прасенца, кокошки и чифтокопитни. През студената зима обаче те са във вихъра си и производственият цикъл започва с пълна пара.


Любимото им време за плетене е или рано сутрин, или надвечер преди лягане, когато по телевизията няма ни новини, ни сапунени сериали. И така, когато планетите са се подредили така, че да е ни пролет, ни лете, да няма нищо интересно по кабелната и внуците да не са на гости, нашите баби започват творческия процес. Бухат дърва в чугунената печка, слагат очилата, хващат куките и започват. Те плетат на една или две куки, а след около 2-3 дни, гордо ни представят това, което в последствие предлагаме на вас – висококачествените шалове на Plet. Всеки – със своята строга индивидуалност и чар. 

Количката ти е празна

Продължи

Количка

Междинна сума:
Отстъпка 
Отстъпка 
SKU:
Виж повече
Изчерпан